School Blog

Antagning till år 4, höstterminen 2018 - update 2017-12-01


Måndagen den 27 november skickades antagningshandlingar ut via mail till de familjer som deltog i vår Workshop Day lördagen den 25 november.

Vi har erbjudit plats till familjer som registrerat sina barn i vår kö före den 17 oktober 2012 och som också närvarade vid Workshop Day.

De familjer som har barn som var inbjudna, men som av olika anledningar har meddelat att de inte kunde delta vid Workshop Day kommer vi att kontakta i mitten av december.

De familjer som fått erbjudande om plats har nu en tid på sig att svara. Fortfarande har vi över 850 barn i kö till år 4, 2018.

I december har vi på grund av skolans aktiviteter för nuvarande elever och personal mycket begränsad möjlighet att svara på köfrågor.

Vi kan inte heller svara på hur stor chansen är för ett barn i kö att få plats eftersom erbjudanden nu är ute och vi väntar på svar.

Vi återkommer med mer antagningsinformation i januari 2018 på denna sida.

Antagning till år 4, höstterminen 2018 - update 171027

Inför årskurs 4, 2018, startar antagningen den 11 oktober med inbjudan via mail till den mailadress familjen registrerat. Skolan har 150 platser till årskurs 4, 2018. Vi har för närvarande över 1000 barn i kö till årskurs 4, 2018, vilket innebär att det tyvärr är många som vi inte har möjlighet att skicka inbjudan till. Barnen står självklart fortfarande kvar i vår elevkö.

I den första omgången kommer vi att ha möjlighet att skicka ut inbjudningar till familjer med barn som registrerades i vår kö före den 20 april 2012.

Antagning till år 4, höstterminen 2018

Inför årskurs 4, 2018, startar antagningen den 11 oktober med inbjudan via mail till den mailadress familjen registrerat. Skolan har 150 platser till årskurs 4, 2018. Vi har för närvarande över 1000 barn i kö till årskurs 4, 2018, vilket innebär att det tyvärr är många som vi inte har möjlighet att skicka inbjudan till. Barnen står självklart fortfarande kvar i vår elevkö.

I den första omgången kommer vi att ha möjlighet att skicka ut inbjudningar till familjer med barn som registrerades i vår kö före den 22 december 2011.

Vi genomför inför årskurs 4 alltid en "Workshop Day" där barnen får en möjlighet att uppleva hur det är att vara elev i vår skola. Samtidigt får vårdnadshavare information om skolan från ledningsgruppen. Det är de barn som står främst i vår kö enligt ovan som får möjligheten att komma till skolan och hälsa på. Därefter får familjerna en tid på sig att fundera över om man vill acceptera platsen eller inte. Detta betyder att platser kan komma att bli tillgängliga även senare. Skolan informerar via webbplatsen om en ny antagningsomgång tillämpas.

Platser tilldelas i datumordning enligt registrering i IES Nackas kö. Skolan tillämpar syskonförtur vilket innebär att elev som nu går på skolan och har ett syskon som vill börja får förtur även om syskonet har ett senare registreringsdatum än andra barn i kön. Erfarenheter och kunskap som skolgång i utlandet, engelska som modersmål etc ger inte förtur.

 

Vi har mycket begränsad möjlighet att svara på frågor under antagningsprocessen. Därför ber vi om ert tålamod.

Mailadressen info.nacka@engelska.se kommer att avläsas regelbundet, dock ej dagligen.

Många frågar oss om deras barns möjlighet till plats. Detta är en fråga vi inte kan besvara eftersom antagningsprocessen pågår. För att logga in till kön och uppdatera kontaktuppgifter; följ denna länk. Inloggningsuppgifter skickades till den mailadress ni angav samma dag som ni registrerade ert barn i elevkön.

IES Eurovision Song Contest

IES Eurovision Song Contest

Four of our students, Louise A (9B), Felicia E (9A), Alva W (7E), and Annie W (7B) competed in IES Eurovision, against 17 other IES schools. 

By a very small margin, these wonderful musicians earned 3rd place!! If you don't already know, the songs needed to be performed in either Spanish or French. Felicia sang Colores en el Viento (Colors of the Wind, of Pocahontas) while Louise, Alva, and Annie accompanied on the cello, viola and piano, respectively.

They represented IES Nacka, very well. We are very proud of them as our competition was tough.

Next year's competition will be in Tyresö!

From the Principal

Welcome back to school

​Dear students and parents,
 
I want to welcome all of you to the beginning of the 2017-18 school year.  
During the ​first couple of weeks of August, the Internationella Engelska Skolan Nacka staff have been busy with inservice training, setting up the classrooms, and preparing the new curriculum.  
 
​Remember that the first day of school is a mentor class day, the second day is a Year Level Day and Friday is a regular class schedule day.  Over the next couple of weeks we look forward to mentor/parent evenings, SPT meetings, and class pictures​. 
 
​The staff is eager to see all of you and to start another year of amazing development and growth. 
​ See you all on Wednesday. ​
 

Best Regards,

Donald Christian

Principal

IES Nacka

Pages